субота, 18. март 2017.

Pogača sa spanaćom















Potrebno je:

  • 450g brašna
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šolja mlakog mleka
  • 42g kvasca i
  • 1 jaje.




Za fil:
  • 300 g spanaća,
  • 250-300 g mladog sira,
  • 2 dl kisele pavlake,
  • 1 jaje i
  • 3 struka mladog luka.
Za premazivanje:

 1 žumance i semenke po ukusu, susam, lan....

Priprema:

Kvasac izmrviti dodati mlako mleko, šećer i malo brašna i ostaviti da naraste. Nadošli kvasac sipati u brašno dodati so, ulje, jaje dobro sve sjediniti i ostaviti da kvasa. Za to vreme sitno iseckati spanac, luk, dodati izmrvljen sir, jaje, pavlaku i sve dobro izmešati. Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući i staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Koru premazati sa filom , razvući drugu koru i prekriti.
Premazati žumancetom i posuti semenkama po ukusu. Ostaviti da odstoji oko 40 min. Peći u zagrejanoj rerni na dok lepo ne porumeni. Izvaditi iz rerne prekriti krpom i ostaviti pogaču da omekša.

Нема коментара:

Постави коментар