Potrebno je:
- 450g brašna
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera
- 1 šoljica ulja
- 1 šolja mlakog mleka
- 42g kvasca i
- 1 jaje.
Za fil:
- 300 g spanaća,
- 250-300 g mladog sira,
- 2 dl kisele pavlake,
- 1 jaje i
- 3 struka mladog luka.
1 žumance i semenke po ukusu, susam, lan....
Priprema:
Priprema:
Kvasac izmrviti dodati mlako mleko, šećer i malo brašna i ostaviti da naraste. Nadošli kvasac sipati u brašno dodati so, ulje, jaje dobro sve sjediniti i ostaviti da kvasa. Za to vreme sitno iseckati spanac, luk, dodati izmrvljen sir, jaje, pavlaku i sve dobro izmešati. Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući i staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Koru premazati sa filom , razvući drugu koru i prekriti.
Premazati žumancetom i posuti semenkama po ukusu. Ostaviti da odstoji oko 40 min. Peći u zagrejanoj rerni na dok lepo ne porumeni. Izvaditi iz rerne prekriti krpom i ostaviti pogaču da omekša.
Нема коментара:
Постави коментар