уторак, 14. март 2017.

Sremuš hleb

















Potrebno je:


  •  Veza sremuša,
  •  600g brašna,
  •  2 kašičice soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode, 
  • 42g svežeg kvasca .




Priprema:

Sitno iseckati sremuš staviti u posudu za mešanje i pomešati sa  brašnom. Dodati dve kašičice soli i pet kašika  pavlake. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga  premesite i stavite u  podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara  još  oko pola sata,  stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.









Нема коментара:

Постави коментар