Potrebno je:
- 700 g brašna,
- 500 g krompira,
- 1 čaša jogurta,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- 200 g margarina,
- 2 jaja,
- so i
- biber.
Priprema:
Staviti u brašno malo soli,100 g margarina, 1 jaje i toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo Ostaviti testo da se odmara oko pola sata .
Podeliti ga na 2 nejednaka dela. Većim delom testa obložiti dno tepsije i podići ivice testa.
Oljuštiti krompir, izrendati ga , dodati obe vrste luka, biber i so. Masu staviti na testo kao i komadiće preostalog margarina.
Preko razvući drugi deo testa. Premazati žumancetom i spojiti okolo krajeve testa prstima. Ja sam testo posula lanenim semenom, moze ko voli.
U sredini testa napraviti rupu u koju treba staviti trubicu od papira, kroz koju će izlaziti para. Peći na 200 stepeni C, dok lepo ne porumeni.
Izvaditi «dimnjak» od hartije i kroz otvor u pogači sipati jogurt. Poslužiti nakon 10 minut.
Нема коментара:
Постави коментар