- 400g brašna
- 200 ml jogurta,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 jaje,
- 200g sira,
- so i
- ulje za prženje.
PRIPREMA:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako je testo previše mekano, dodajte još 2-3 kašike brašna. Testo izručite na brašnom posutu površinu i oklagijom razvucite koru oko 1 cm, pa nožem secite manje pravougaonike. U međuvremenu stavite šerpu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje ili mast.Količina ulja ili masti treba da bude tolika da prekrije piroške dopola. U zagrejano ulje ili mast pažljivo spuštajte piroške i pržite dok lepo ne porumene sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар