субота, 2. јул 2016.

Mleveni paradajz

Potrebno je:
  1. 10 kg očišćenog zrelog paradajza,
  2. 10 ravnih malih kašičica soli,
  3. 1 kesica vinobrana 5g,
  4. 1 veza lista celera i
  5. 1veza peršunovog lisca.
  1. Za ovaj recept potrebno je 11kg paradajza da bi dobili 10kg očišcenog paradajza .Paradajz isecite na veće komade i sameljite na mašini za meso na najkrupnije sito.Samleven paradajz sipati u vecu šerpu i dodati 10 ravnih kašičica soli, 1 vezu seckanog celerovog lišća,1 veza seckanog peršunovog lišća i 1 kesicu vinobrana od 5g. Sve dobro izmešati i ostaviti 24 časa da stoji pri tome povremeno izmešate paradajz. Sipati u flaše.

Нема коментара:

Постави коментар