четвртак, 10. октобар 2019.

Pogača







Potrebno je:
  •  800 g brašna,
  •  pola kockice svežeg  kvasca,
  •  2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  •  3 kašike ulja i
  •  400 ml mlake vode.
 Za premazivanje:

1 jaje.

 Za posipanje:

 Po ukusu kim, susam….


Priprema:

U malo mlake vode razmutiti kvasac dodati kašiku brašna i šećer. Ostaviti kvasac da nadođe. U vanglicu usuti nadošli kvasac dodati brašno, so, ulje vodu i sve dobro sjediniti. Ostaviti da odmara oko 30 minuta. Testo rastanjiti u krug, pa potom drškom varjače izbockati po sredini odnosno bockajući napraviti krug. Pogaču premazati umućenim jajetom. Posuti susamom i kimom . U zagrejanoj rerni peciti pogaču  na 200 stepeni oko 45 minuta. Koliko će se peći zavisi od Vaše rerne.

Нема коментара:

Постави коментар