четвртак, 3. октобар 2019.

Nafaltane lepinjice
























Potrebno je:


  • 2dl mleka,
  • 400g brašna,
  • 100g pirea od bundeve,
  • malo ulja,
  • pola kašičice soli,
  • 1 kesica C suvog kvasca,
  • 1 manji prazilu ili 4 struka mladog crnog luka,
  •  5 kašika semenki bundeve,  
  • 100 g sitnog sira i
  • 100 g margarina.

Priprema:


Staviti brašno u vanglu, dodati, mleko,  semenke bundeve, pire od bundeve, so, ulje i kvasac. Zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ga zatim  premesiti. Radnu površinu posuti sa malo brašna pa istresti testo na sto. Podeliti na osam loptica. Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući što tanje pa premazati margarinom. Crni luk iseckati sitno i pomešati sa sirom. U svaku razvučenu lopticu staviti po kašiku fila od praziluka i sira pa nafaltati sa svih srtana. Rernu zagrejati na 180 stepeni, u tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje i porđajte otvorene lepinjice. Lepinjice pecite oko dvadesetak minuta.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар