Potrebno je:
- 2dl mleka,
- 400g brašna,
- 100g pirea od bundeve,
- malo ulja,
- pola kašičice soli,
- 1 kesica C suvog kvasca,
- 1 manji prazilu ili 4 struka mladog crnog luka,
- 5 kašika semenki bundeve,
- 100 g sitnog sira i
- 100 g margarina.
Priprema:
Staviti brašno u vanglu, dodati, mleko, semenke bundeve, pire od bundeve, so, ulje i kvasac. Zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ga zatim premesiti. Radnu površinu posuti sa malo brašna pa istresti testo na sto. Podeliti na osam loptica. Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući što tanje pa premazati margarinom. Crni luk iseckati sitno i pomešati sa sirom. U svaku razvučenu lopticu staviti po kašiku fila od praziluka i sira pa nafaltati sa svih srtana. Rernu zagrejati na 180 stepeni, u tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje i porđajte otvorene lepinjice. Lepinjice pecite oko dvadesetak minuta.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар