четвртак, 20. септембар 2018.

Šarena pogača

















Potrebno je:

  • 200ml mleka,
  • 20g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 jaje,
  • 50g A la kajmaka,
  • 1 kašičica soli i
  • 450g brašna.

Za fil:
  • 2 čena belog luka,
  • 100 g suncokreta,
  • 50g A la kajmaka,
  • 4 kašike ajvara,
  • 50g susama i
  • 2-3 kašike ulja.
Još je potrebno:


  • ulje za premazivanje,
  • 1,2  mala paradajza zvanih šljiva, 
  • 50g kajmaka i
  • 100g sira po ukusu.
Priprema:



U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe.
Iseckajte  beli luk,  dodajte semenke suncokreta, susama, i na kraju pomešan ajvar i kajmak.

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku pletenice. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju i ostavite oko pola sata da nadođe.

Nakon tog vremena premažite pogaču uljem i pospite kimom. Pred kraj pečenja po pogači stavite kolutove paradajza premažite kajmakom  i  poredjajte kockice sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар