уторак, 18. септембар 2018.

Čokoladna pogača sa kajmakom









Potrebno je:
  • 1 dl mleka ,
  • 2 kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kvasac ,
  • 100g alakajmaka ,
  • 1 dl ulj,
  • 1 žumance i
  • 600 g brašna.
  • Margarin za premazivanje, 100g čikolade.

Priprema:

U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i otopljenom čokoladom.  Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom, rernu zagrejati i peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju.

Нема коментара:

Постави коментар