Potrebno je:
- 1 dl mleka ,
- 2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kvasac ,
- 100g alakajmaka ,
- 1 dl ulj,
- 1 žumance i
- 600 g brašna.
- Margarin za premazivanje, 100g čikolade.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i otopljenom čokoladom. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom, rernu zagrejati i peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju.
Нема коментара:
Постави коментар