недеља, 20. август 2017.

Štrudla sa sirom i kobasicama












Testo:

  • 500 g brašna,
  • 250 ml mleka,
  • 50 g margarina,
  • 1 jaje,
  • 1/2 kašičice soli i
  • 1 kockica kvasca.

Fil:


  • 2 kašike kečapa ili mlevenog paradajza, 
  • 3 kobasice, 
  • 1 kašika suvog začina,
  • biber i
  • 200g sitnog sira.
  • 1žumance za premazivanje.


Priprema:




U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela, rastanjiti i filovati. Svaki deo testa razvući oklagijom premazati kečapom, rasporediti kobasice posuti sirom i filovati pa zatim urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati sa žumancetom. Ostaviti da štrudla lepo naraste, i peći u zagrejanoj rerni na 2 00 stepeni oko 40 do 45 minuta, zavisno od šporeta.

Нема коментара:

Постави коментар