Testo:
- 500 g brašna,
- 250 ml mleka,
- 50 g margarina,
- 1 jaje,
- 1/2 kašičice soli i
- 1 kockica kvasca.
Fil:
- 2 kašike kečapa ili mlevenog paradajza,
- 3 kobasice,
- 1 kašika suvog začina,
- biber i
- 200g sitnog sira.
- 1žumance za premazivanje.
Priprema:
U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela, rastanjiti i filovati. Svaki deo testa razvući oklagijom premazati kečapom, rasporediti kobasice posuti sirom i filovati pa zatim urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati sa žumancetom. Ostaviti da štrudla lepo naraste, i peći u zagrejanoj rerni na 2 00 stepeni oko 40 do 45 minuta, zavisno od šporeta.
Нема коментара:
Постави коментар