Kruška
Naš čovek obično "pada" s kruške. Mislite da se šalimo. Obratite pažnju na svakodnevne izreke: "Pade k'o s kruške", "Pade ko kruška", "Čovek padne s kruške pa sedne da se odmori", i tako dalje. Za razliku od jabuke, voćke najdraže našem narodu, kruška je "drvo svih demona. Da li je baš tako, kruške su divno voće, predivnog ukusa i neobičnog oblika....
U doba francuskog kralja Luja XIV kruške su bile simbol luksuza.
Naš čovek obično "pada" s kruške. Mislite da se šalimo. Obratite pažnju na svakodnevne izreke: "Pade k'o s kruške", "Pade ko kruška", "Čovek padne s kruške pa sedne da se odmori", i tako dalje. Za razliku od jabuke, voćke najdraže našem narodu, kruška je "drvo svih demona. Da li je baš tako, kruške su divno voće, predivnog ukusa i neobičnog oblika....
U doba francuskog kralja Luja XIV kruške su bile simbol luksuza.
- 600g krušaka,
- 300g keksa,
- 2 kesice pudinga od vanile,
- 5 kašike šećera
- 250ml slatke pavlake,
- 100g čokolade i
- 1 lvode.
Na dno okrugle tepsije poređati keks i sa strane. U vodu staviti šećer, promešati, staviti isečene kruške i kuvati dok ne omekšaju. Izvaditi kruške iz vrelog sirupa, procediti ih. Razmutiti puding sa malo hladne vode a zatim staviti u isti sirup da se puding kuva. Skuvani puding pomešati sa kuvanim krušaka preliti preko keksa i ostaviti da se kolač ohladi i stegne. Hladan kolač dekorisati šlagom i čokoladom servirati i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар