Jošta je voće nastalo ukrštanjem crne ribizle i evropskog ogrozda.
Neobična kombinacija voća, ali verujte mi na reč kolač je odličan.
- 3 jaja,
- 2 dl kisele pavlake,
- 2 vanilin šećera,
- 200g šećera,
- 1dl ulja
- 200g brašna,
- 200g jošte,
- 300g ribizli,
- 1 prašak za pecivo i
- 100g čokolade.
Priprema:
Jaja i šećer dobro umutiti, dodati pavlaku, vanilin šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, izliti testo od gore rasporediti ribizle i joštu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Vreo kolač preliti glazurom od čokolade. 100 g čokolade otopiti sa dve kašike ulja.
Kolač ukrasiti crvenim i belim ribizlama i joštom.
Нема коментара:
Постави коментар