уторак, 21. јун 2016.

Voćni kolač sa ribizlama i joštom

Jošta je voće nastalo ukrštanjem crne ribizle i evropskog ogrozda.
Neobična kombinacija voća, ali verujte mi na reč kolač je odličan.

Potrebno je:

  •  3 jaja,
  •  2 dl kisele  pavlake,
  •  2 vanilin šećera,
  •  200g šećera,
  •  1dl ulja
  •  200g brašna,
  •  200g jošte,
  •  300g ribizli,
  •  1 prašak za pecivo i
  •  100g čokolade.

Priprema:


Jaja i šećer dobro umutiti, dodati pavlaku, vanilin šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, izliti testo od gore rasporediti ribizle i joštu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni  oko 30 minuta.
Vreo kolač preliti glazurom od čokolade. 100 g čokolade otopiti sa dve kašike ulja. 
Kolač ukrasiti crvenim i belim ribizlama i joštom.

Нема коментара:

Постави коментар