Potrebno je:
- 1 čaša heljdinog brašna,
- Pola čaše ražanog brašna,
- pola čaše speltinog brašna,
- 1 kašičica soli,
- 4 kašike ulja,
- 2 kašike semenki bundeve,
- 1 kašika semenki suncokreta,
- 220 ml kisele vode, ako Vam je testo suvuše gusto dodajte još malo vode,
- 1 kašičica suvog kvasca.
Priprema:
Pomešati sve sastojke, heljdino brašno, ražano brašno, speltino brašno, so, ulje, semenke bundeve, suncokreta, dodati suvi kvasac i na kraju kiselu vodu. Dobro izmešati i sipati u kalup za mafine, kalup puniti ¾ obavezno podmazati uljem otvore za mafine ako ne stavljate papirne korpice. Peći oko 25 minuta na 200stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар