среда, 20. март 2019.

Blini sa heljdinim brašnom


















Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.

Potrebno je:
  • 200g heljdinog bršna,
2dl mlakog mleka,
  • 100g margarina,
  • 2 jaja,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • kašičica šećera i
  • malo soli.
Za filovanje:


  • 100g salame i
  • 100g rendanog sira.

Priprema:

Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Redjanje, palačinka, salama, rendani sir.
Ukrasiti po ukusu

Нема коментара:

Постави коментар