Potrebno je:
- 200g integralnog brašna,
- 150 g ražanog brašna,
- 50 g heljdinog brašna,
- 450 ml mineralne ili obične vode,
- 3 kašike ulja,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1 kašičica soli i
- semenke (lan, susama, bundeva….)
Priprema:
Izmešati integralno, ražano i heljdino brašno.
Dodati kašičicu soli i razne semenke (lan, suncokret, bundeva) i jednu kašičicu suvog kvasca.
Sipati tri kašike ulja i sa 4.5 dl mineralne (ili obične) vode i zamesiti testo.
Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Pleh u kome će se peći hleb podmazati i posuti brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pedeset minuta u zavisnosti od debljine testa, duže ili kraćea i od same rerne. Po potrebi smanjiti temperaturu.
Нема коментара:
Постави коментар