субота, 16. март 2019.

Hleb












Potrebno je:

  • 200g integralnog brašna,
  • 150 g ražanog brašna,
  • 50 g heljdinog brašna,
  • 450 ml mineralne ili obične vode,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1 kašičica soli i
  • semenke (lan, susama, bundeva….)


Priprema:


Izmešati integralno, ražano i heljdino brašno.
Dodati kašičicu soli i razne semenke (lan, suncokret, bundeva) i jednu kašičicu suvog kvasca.
Sipati tri kašike ulja i sa 4.5 dl mineralne (ili obične) vode i zamesiti testo.
Dobro umesiti testo i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Pleh u kome će se peći hleb podmazati i posuti brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pedeset minuta u zavisnosti od debljine testa, duže ili kraćea i od same rerne. Po potrebi smanjiti temperaturu.

Нема коментара:

Постави коментар