петак, 18. јануар 2019.

Kuglof




Potrebno je:



  • 3 jaja,
  • 100g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 100g margarina,
  • 100g čokolade, 
  • 3 šoljice brašna i 
  • 1 prašak za pecivo.


Za glazuru :


  • 100g čokolade i 
  • 3 kašike ulja.


Priprema:


Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodajte  vanilin šećer, margarin, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup. Izlomiti čokoladu na kockice i utisnututi u testo.Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne. Kuglof preliti otopljenom čokoladom.
Ja sam ovaj put, kuglof posula šećerom  prahu pa zatim prelila otopljenom čokoladom.


Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kihinja!

Нема коментара:

Постави коментар