Potrebno je:
- 3 jaja,
- 100g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 100g margarina,
- 100g čokolade,
- 3 šoljice brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Za glazuru :
- 100g čokolade i
- 3 kašike ulja.
Priprema:
Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodajte vanilin šećer, margarin, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup. Izlomiti čokoladu na kockice i utisnututi u testo.Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne. Kuglof preliti otopljenom čokoladom.
Ja sam ovaj put, kuglof posula šećerom prahu pa zatim prelila otopljenom čokoladom.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kihinja!
Нема коментара:
Постави коментар