Potrebno je:
- 3 jaja,
- 100g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 100g maslaca,
- 50g suvog grožđa,
- 50 g brusnica,
- 50g kandiranog voća,
- 3 šoljice brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Za glazuru:
100g čokolade i 25g maslaca.
Priprema:
Zagrijati rernu na 180°okrugli kalup namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, maslac, suvo grožđe, brusnice, kandirano voće , brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup.Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne. Kočač preliti otopljenom čokoladom, ukrasiti po ukusu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kihinja!
Нема коментара:
Постави коментар