Potrebno je:
- 500g kora za pitu,
- 500g seckanog kiselog kupusa,
- 200g seckane suve slanine,
- 2 jajeta,
- 1 praziluk i
- 50ml ulja.
Za premazivamnje:
- 1 žumance.
Za posipanje:
- semenke lana i susama.
Priprema:
Propržite slaninu, dodajte seckan praziluk i pržite još malo, zatim dodajte seckan kiseli kupus i dobro sjedinite. Ja nisam nikakve začine dodavala jer je kupus slan a i slanina. U sve dodajte 2 jaja i ulje.
Kore podelite u grupe po tri kore. Ređajte, kora malo ula, kora malo ulja pa fil i tako redom dok se sve ne potroši. Pitu premažite umućeni žumancetom i pospite semenkama lana i ssama.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu oko 30 minuta.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!
Нема коментара:
Постави коментар