Potrebno je:
- 800g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kasičica soli,
- 2dl mleka,
- 3dl mlake vode i
- 1 dl ulja.
- 2 žumanca.
Preliv:
- 3 kašike brasna,
- 1 kašičica sol i
- 2 kašike vode.
Priprema:
Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta .
Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.
Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.
Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom.
Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.
Нема коментара:
Постави коментар