TESTO:
- 20g svežeg kvasca,
- 120ml mlakog mleka,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašićica brašna,
- 350-400g mekog belog brašna,
- 60g šećera,
- prstohvat soli,
- 60g putera, sobne temperature i
- 1 jaje
Filovanje:
- 2 žumanca,
- 2 kašike šećera
- 100g suvog grožđa,
- 100g suvih šljiva i
- 100g suvih brusnica.
Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120ml mlakog mleka i ostavite da nadodje, nekih 10-ak minuta. U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta.
Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom . Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom.
Pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар