Potrebno je:
- 1 kockica kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- po ukusu seckani praziluk,
- 150g maslaca,
- 1 kg brasna i
- mlaka voda.
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom. Preklopiti i stavite da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!
Нема коментара:
Постави коментар