Potrebno je:
- jabuka toliko da popune okrugli kalup,
- 100g mlevenih lešnika,
- 300g šećera,
- 3 jaja,
- 50 ml ulja
- 4 kašike vode,
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika brašna
- 100g čokolade.
Priprema:
Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.
Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa pomešanim mlevenim lešnicima i šećerom.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme pripremite biskvit.
Jaja umutite sa 200g šećera, dodajte ulje, vodu,brašno i na kraju prašak za pecivo.
Prelijte preko jabuka, pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od rerne.
Pečeno ostavite da se ohladi, okrenite naopačke, deo koji je bio dole sada treba da je gore, prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po ukusu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар