Za pikantne filete tolsolobika potrebno je:
- očišćeni fileti tolstolobika,
- so,
- biber,
- mešavina suvog začina od povrća,
- malo aleve paprike,
- limun
- beli luk
- malo ulja (po potrebi)
- ulje za pečenje.
Priprema:
Napraviti svoju kombinačiju suvih začina i pomešati ih u jednoj činiji, ja sam koristila so, biber, mešavinu začina od povrća, slatku crvenu papriku ... U suve začine izgnječiti beli luk, ucedite malo limuna i dodajte malo ulja, pa sve to izmešati. Sveže filete tolstolobika uvaljati u ovako pripremljenu mešavinu začina i peći u tepsiji. U tepsiju naspite oko 2dl ulja i rasporedite filete. Pecite!!!!!
Napraviti svoju kombinačiju suvih začina i pomešati ih u jednoj činiji, ja sam koristila so, biber, mešavinu začina od povrća, slatku crvenu papriku ... U suve začine izgnječiti beli luk, ucedite malo limuna i dodajte malo ulja, pa sve to izmešati. Sveže filete tolstolobika uvaljati u ovako pripremljenu mešavinu začina i peći u tepsiji. U tepsiju naspite oko 2dl ulja i rasporedite filete. Pecite!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар