недеља, 23. децембар 2018.

Hleb









Potrebno je:


  • 2,5 dl mleka,
  • 2 dl vode, 
  • 1 kockica kvasca 40g,
  • 3 čaše od 2dl ražanog brašna,
  • 3 čaše običnog brašna,
  • čaša heljdinog brašna,
  • 1dl maslinovog ulja, 
  • 1 kašičica soli i
  • 2 kašike maslaca.

Priprema:

Mlako mleko  i vodu sipati u vanglu, dodati izdrobljen kvasac,  pola kašičice šećera, malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe. Izmešati  tri vrste brašna, dodati so i ulje, maslac pa zamesiti testo sa nadošlim kvascom. Dobro umešeno testo ostaviti da odmara.  Duguljast olučast kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega spustiti oblikovano testo. Ostaviti još malo da raste. Zagrejte rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар