Potrebno je:
- 2,5 dl mleka,
- 2 dl vode,
- 1 kockica kvasca 40g,
- 3 čaše od 2dl ražanog brašna,
- 3 čaše običnog brašna,
- čaša heljdinog brašna,
- 1dl maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli i
- 2 kašike maslaca.
Priprema:
Mlako mleko i vodu sipati u vanglu, dodati izdrobljen kvasac, pola kašičice šećera, malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe. Izmešati tri vrste brašna, dodati so i ulje, maslac pa zamesiti testo sa nadošlim kvascom. Dobro umešeno testo ostaviti da odmara. Duguljast olučast kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega spustiti oblikovano testo. Ostaviti još malo da raste. Zagrejte rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар