Potrebno je:
- 400g brašna,
- 200 g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 1/2 kockice kvasca,
- naribana korica 1 manjeg limuna,
- 150 ml mlakog mleka,
- 75g maslaca,
- 200 g krem sira i
- 1 jaje.
Za glazuru: 100g čokolade, kockica maslaca.
Za posipanje: listići badema.
Priprema:
Sveži kvasac razmrvite u šoljici , prelijte mlakim mlekom dodajte kašičicu brašna i šećera i ostavite da zapeni.
U posudu stavite brašno, šećer, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu. Dodajte jaje, krem sir, otopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Spiralnim nastavcima za mikser izradite testo. Testo prekrijte i ostavite da naraste. Testo premesize, olučast kalup podmažite i pospite brašnom ili jednostavno stavite papir za pečenje. Stavite testo u kalup i ostavite još dvadesetak minuta da raste. Zagrejte rerun i testo pecite oko 35 minuta na 180 C.
Dok se kolač peče pripremite glazuru: čokoladu otopite sa maslacem, prelijte preko mkolača. Kolač pospite listićima badema.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!
Нема коментара:
Постави коментар