Kišica sipi, napravite ove brze mafine kao desert i knjigu u ruke.
Čizmaši, Dragoslav Mihailović
Nema ti od čoveka ništa grđe na svetu. Grđi od čoveka je, opet, jedino čovek.
Čizmaši, Dragoslav Mihailović
Nema ti od čoveka ništa grđe na svetu. Grđi od čoveka je, opet, jedino čovek.
Urme
U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.
U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.
Potrebno je:
- 3jaja,
- 200g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 2 dl ulja,
- 250 g brašna,
- 24 urme i
- 1 prašak za pecivo.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, ulje, brašno i prašak za pecivo. U kalup za mafine poređati korpice, sipati u korpice 3/4 smese i u svaku korpicu utisnuti po dve očišćene urme.
Zagrejte rernu i stavite mafine da se peku.
Pečene mafine možete ukrasiti komadićima čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар