субота, 24. октобар 2020.

Mafini sa urmama




 


 


 


Kišica sipi, napravite ove brze mafine kao desert i knjigu u ruke.
Čizmaši, Dragoslav Mihailović


Nema ti od čoveka ništa grđe na svetu. Grđi od čoveka je, opet, jedino čovek. 


Urme 

U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.

Potrebno je:


  • 3jaja,
  • 200g šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 2 dl ulja,
  • 250 g brašna,
  • 24 urme i
  • 1 prašak za pecivo.

Priprema:


Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera,  ulje, brašno i prašak za pecivo. U kalup za mafine poređati korpice, sipati u korpice 3/4 smese i u svaku korpicu utisnuti po dve  očišćene urme.
Zagrejte rernu i stavite  mafine  da se peku.
Pečene mafine možete ukrasiti komadićima čokolade.

Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja!


Нема коментара:

Постави коментар