Potrebno je:
- 1 kockica kvasca,
- 0,33 l limenka Beli spricer Rubin,
- 1 kašičica soli,
- 100g margarina,
- 3 kašike šećera i
- po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke).
Za punjenje:
- 15 kajsija i
- 100g čokolade za ukrašavanje.
Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Ovim redom, izmrviti kvasac dodati šečer i Beli špricer Rubin, zatim posoliti dodati margarin i brašna toliko da se dobije srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmara. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu.Praviti kuglice, kuglice razvlačiti oklagijom, Na vrh staviti polutku kajsije posutu sa šećerom i urolati u kiflu. Tako redom dok se sve ne potroši. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kifle dok lepo ne porumene. Jos tople preliti otopljenom cokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар