субота, 23. фебруар 2019.

Popaj zavrzlame


Popaj zavrzlame ( ako pravite sa spanaćem, Blitva zavrzlame ako pravite sa blitvom)

Potrebno je:


Za testo:

  • 500g brašna,
  • malo soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 20 g kvasca,
  • 2 jaja,
  • 200 ml mlakog mleka i
  • 100 ml ulja.,
  • Za fil:
  • 300g spanaća,
  • 200g sitnog sira i
  • soli po ukusu.


Priprema:

Testo

U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:

Spanać ili blitvu obariti sitno iseckati pa dodati malo soli i sitni sir.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati filom od spanaća i sira i preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i fil što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 2 cm i spiralno uviti sa oba kraja.
Svaku od dobijenih spirala umotati u oblik puža. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Dobijene pužiće odnosno zavrzlame slagati u pleh obložen papirom za pečenje, peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар