недеља, 16. децембар 2018.

Hleb sa maslacem










Potrebno je:

  • 1 kockica kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • po ukusu seckani praziluk, 
  • 150g maslaca, 
  • 1 kg brasna i
  • mlaka voda.


Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom. Preklopiti i stavite da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!

Нема коментара:

Постави коментар