петак, 3. новембар 2017.

Cvetovi sa bundevom






















Potrebno je:


  • 4og kvasca,
  • 1 šolja mlakog mleka,
  • 3 supene kašike meda,
  • 3 supene kašike ulja
  • 1/2 šolje pirea od bundeve,
  • 2 jaja (jedno za testo, drugo za premazivanje peciva)
  • 1 mala kašičica soli i
  • 4 šolje brašna.



Priprema:


Kvasac izmrvite dodajte mu mlako mleko malo, šećera i brašna. U sve to dodajte med, ulje , pire od bundeve, jedno jaje i so dok se masa ne izjednači.
Postepeno dodavajte brašno.
Ostavite testo da odmori oko 45 minuta.
Ukoliko se testo lepi za prste dodajte još malo brašna.
Nakon što je testo odmorilo, prebacite ga na radnu oovršinu i podelite na 12-14 loptica .
Lagano dlanovima pritisnite loptice testa. Nožem presecite krajeve blago spljoštenih loptica testa, oko 6 rezova na svakoj loptici, da izgledaju kao udubljenje, budite pažljivi kako ne bi prerezali loptice, jer sredina testa treba da bude u jednom delu.
Poređajte tako oblikovane cvetove testa na podmazanu tepsiju prekrijte i ostavite da ponovo odmori oko 30 minuta.
U međuvremenu zagrejte rernu na 180 C.
Premažite svaki cvet umućenim jajetom u koje ste dodali 2 kašike vode.
Peku se oko 20 minuta u zavisnosti od rerne odnosno kad dobiju finu rumenu boju. Ja sam ovaj put pravila duplu meru, od drugog dela testa napravila sam cvet pogaču.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар