- 250ml mleka,
- 20g kvasca,
- 1 žumance,
- kašika masti,
- 2 kašike šećera,
- pola kašičice soli,
- malo šecera,
- korica limuna
- čašica rakije
- oko 500g brašna i
- ulje za prženje.
Priprema:
Kvasac staviti u mleko da nadodje, umutiti mast sa šecerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brasno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.
Zatim ga izručiti na pobrašnjenu povrsinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-ak minuta da odstoje.
Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.
Gotove uvaljajte obilato u prah šećer, ili vec po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар