уторак, 23. фебруар 2016.

Slatke krofne







    Potrebno je:

  • 250ml mleka,
  • 20g kvasca,
  • 1 žumance,
  • kašika masti,
  • 2 kašike šećera,
  • pola kašičice soli,
  • malo šecera,
  • korica limuna
  • čašica rakije
  • oko 500g brašna i 
  • ulje za prženje.

Priprema:
Kvasac staviti u mleko da nadodje, umutiti mast sa šecerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i  na kraju brasno. Napraviti glatko testo, i ostaviti  da raste oko  50 min. 

Zatim ga izručiti na pobrašnjenu povrsinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.  Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-ak minuta da odstoje. 

Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati  krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka  šerpa bude otvorena. 

Gotove uvaljajte obilato u prah šećer, ili vec po ukusu.

        Нема коментара:

        Постави коментар