Potrebno je:
- 100 ml vode,
- 40 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 600 g brašna,
- 1 čaša kisele pavlake (180 g),
- 100 ml ulja,
- 1 kašičica soli,
- 100g kikirikija i
- žumance za premazivanje.
Priprema:
U mlaku vodu stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna.
Sjedinite kiselo mleko, ulje i so. Dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom pa zamesite testo. Ostavite tridesetak minuta na toplom da odmara a zatim u testo dodajte kikiriki sve dobro premesite i ostavite još desetak minuta da odmara. Razvucite testo, odnosno rastanjite ga oklagijom na debljinu malog prsta. Testo isecite na trake. Svaku traku umotajte u krug. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ređajte pužiće. Svakog puža premažite žumancetom.
Pecite na 200 °C oko20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар