Sastojci su mu : brašno, voda, so, kvasac i malo šećera.
Neobičan je jer je mini, stane u malu šerpicu.
Potrebno je:
1 kašičica suvog kvasca,
2 šolje mlake vode,
pola kašičice šećera,
kašičica soli i
6 šolja brašna.
Priprema:
U činiji uspite kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte brašno i so. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Umesite ga i prebacite u šerpicu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta. Zasecite ga odozgo nožem , poklopite poklopcem i stavite da se peče.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni dok hleb ne bude pečen. Izvadite ga iz rerne i iz šerpe , poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Potrebno je:
1 kašičica suvog kvasca,
2 šolje mlake vode,
pola kašičice šećera,
kašičica soli i
6 šolja brašna.
Priprema:
U činiji uspite kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte brašno i so. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Umesite ga i prebacite u šerpicu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta. Zasecite ga odozgo nožem , poklopite poklopcem i stavite da se peče.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni dok hleb ne bude pečen. Izvadite ga iz rerne i iz šerpe , poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Нема коментара:
Постави коментар