Potrebno je:
1 kg lisnatog testa
Za fil je potrebno:
1 kg mlevenog mesa, po ukusu svinjetina, govedina, mešano.....
1 struk praziluka,
2 glavice crnog luka,
2dl kisele pavlake,
2 jajeta,
1 kašika masti i
so, biber,ljuta paprika....
Premaz:
2 žumanca.
Priprema:
Fil:
Na otopljenoj masti izdinstati sitno seckan crni luk i praziluk, dok luk ne postane staklast i mekan.
U to dodati mleveno meso, pa začiniti po ukusu, so , biber, začin C..... Meso pržiti uz stalno mešanje sve dok ne dobije rumenu/braonkastu boju i višak tečnosti ne ispari.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Dodati kiselu pavlaku, jaja, pa promešati da se sve dobro sjedini.
Filovanje
Lisnato testo rastanjiti na debljinu od 0.5 cm izbockati, okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom ili jednostavno obložiti papirom za pečenje pa staviti testo.
Na testo presuti pripremljen fil i ravnomerno rasporediti.
Prekriti drugom polovinom lisnatog testa,izbockati viljuškom na par mesta a na sredini napraviti krug da izlazi para. Od 2 preostale kocke lisnatog testa napraviti pletenicu i obložiti oko testa uz rub tepsije.
Premazati umućenim žumancima. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 40 minuta tj. dok ne porumeni i ivice testa počnu da se odvajaju od posude.
Нема коментара:
Постави коментар