Potrebno je:
- 1 dl mleka ,
- 2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kockica kvasca ,
- 1 dl jogurta ,
- 4 kašike pavlake ,
- 1 dl ulja,
- 1 žumance i
- 600 g brašna.
Za fil je potrebno:
- 400g sira i
- 2 jaja.
Za premazivanje je potrebno:
1 žumance.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kvasac i ostaviti da nadođe, zatim dodati so, jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance i brašno sve dobro sjediniti ostaviti da naraste.Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući u krug, staviti u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Sir izrendati dodati jaja i sve dobro sjediniti. Ako sir nije slan posoliti fil po ukusu. Fil rasporediti po testu, drugi deo testa razvući u krug i prekriti fil. Pogaču, ostaviti da odmara još oko 30 minuta.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kvasac i ostaviti da nadođe, zatim dodati so, jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance i brašno sve dobro sjediniti ostaviti da naraste.Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući u krug, staviti u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Sir izrendati dodati jaja i sve dobro sjediniti. Ako sir nije slan posoliti fil po ukusu. Fil rasporediti po testu, drugi deo testa razvući u krug i prekriti fil. Pogaču, ostaviti da odmara još oko 30 minuta.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pogaaču premazati žumancetom, zaseći nožem na kockice i posuti od gore po ukus, ruzmarin, origano......
Нема коментара:
Постави коментар