недеља, 16. октобар 2022.

Hleb sija kao Dijamant






Potrebno je:

  • 4 dl mlake vode,
  • 4 kašike majoneza,
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera,
  • 100 grama seckane slanine,
  • 100g seckanoga sira,
  • 1 kesica suvoga kvasca i
  • brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo.



Za posipanje:

semenke suncokreta.

Za premazivanje:
 
2 kašike majoneza.


Priprema:



Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, majonez, slaninu, sir i so. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na sredinu hleba stavite ukoso šoljicu za kafu koju ste obložili testom, i pospite ceo hleb semenkama po ukusu i premažite majonezom. Ostavite još desetak minuta hleb da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi. U šoljicu stavite cveće. Po mieni cveće oplemenjuje svako jelo.

Нема коментара:

Постави коментар