Potrebno je:
- 4 dl mlake vode,
- 4 kašike majoneza,
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera,
- 100 grama seckane slanine,
- 100g seckanoga sira,
- 1 kesica suvoga kvasca i
- brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo.
Za posipanje:
semenke suncokreta.
Za premazivanje:
2 kašike majoneza.
Priprema:
Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, majonez, slaninu, sir i so. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na sredinu hleba stavite ukoso šoljicu za kafu koju ste obložili testom, i pospite ceo hleb semenkama po ukusu i premažite majonezom. Ostavite još desetak minuta hleb da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi. U šoljicu stavite cveće. Po mieni cveće oplemenjuje svako jelo.
Нема коментара:
Постави коментар