понедељак, 11. јул 2022.

Šljiva Ruska džanarika, Sibirska šljiva





Potrebno je:

  • 3 jaja,
  • 6 kašika šećera ,
  • 1 kašika vanilin šećera,
  • 4 kašike ulja,
  • 8 kašika brašna i
  • 4 kašike mlake vode.
Koliko šoljica toliko šljiva , Sibirskih šljiva


Priprema:


Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, vodu i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti. U šoljice za kafu, i fildžane stavite papir za pečenje ili ih podmažite i pospite brašnom, Stavite jednu kašiku testa pa Sibirsku šljivu , pa opet testo. Uključiti rernu na 180°C, šoljice poređajte u tepsiju i pecite mafine oko 25 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li su pečeni, ako se testo ne lepi za štapić mafini su pečeni.
Mafine možete posuti šećerom u prahu.

Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар