недеља, 10. јул 2022.

Kuglof sa dinjom 

Kuglof sa dinjom

Potrebno je: 

  • 3 jaja,
  • 7kašika šećera,
  • 1 kašika vanilin šećera,
  • 8 kašika ulja,
  • 3 kašike mlake vode,
  • 8 kašika brašna i
  • dve šake dinje, seckane na kockice..

Priprema:

Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, vodu, seckane kockice dinje i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti. .Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati pripremljenu masu.Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 40 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.Ostaviti u kalupu da se ohladi. Gotov kuglof pospite šečerom u prahu ako volite, a možete ga poslužiti i uz sladoled.Po volji Vam.
Uživajte u svakom zalogaju


Ako Vam se imalo dopada, možete proćitati i isečak moje priče.

Šta misliš Aćime, on je tvoj praunuk, on je odabran. Ne znam ni sam, žao mi je njegove majke, on nije trebao da se zatekne tu noć, trebalo je da proživi skroz drugačiji život. Liči na mene izgledom ali karakterom ne znam, majka je jako vezana za njega. Inteligentan, je jak, izdržljiv. Ali ima plemenito srce. Sad povratka nema. Znam. Kako će se suđenje završit? Znaš i sam pogledaj u monitor. Bože, Vera će haos napraviti. Ona je već pravila haos. Znam, moja krv. Krv predaha teče njenim venama.
Uđe Ivan u sobu, poče da radi sklekove, skide majicu, preko leđa je imao veliko parče kože smežurano opekotina. Zna Ivan da ga 24 časa posmatraju, ne postoji mogućnost da pobegne. Šta mu je činiti. Živ je a kao da nije živ. Nekako ne liči na sebe, kosa i brada su mu porasle oči više nemaju onaj sjaj. Njegova ljubav, da li je moguće da je našla drugoga? Kakv je ovo život? Misli Ivane, misli. Šta bi uradila tvoja mama? Nije ona jaka, ona je žilava, pričali su mu da je pokušala par puta padajući u nesvest da prođe na odeljenje ali nije uspela.Eh moja majka. Satima ona i Jakov sede na groblju, naš život je nestao kao gumicom izbrisan. Imati pa nemati. Upeklo sunce, ali oni i dalje sede pored groba svoga sina. E moj Ivane....

Нема коментара:

Постави коментар