петак, 5. јун 2020.

Dijamant keksići














Potrebno je:

  • 250g margarina ili maslaca,
  • 1,5 šolja šećera,
  • 2jaja,
  • 2 vanilin šećera,
  • 100g čokoladnih mrvica,
  • 2 šolje brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo i
  • prstohvat soli.



Za glazuru je potrebno:

  • 200g čokolade,
  • 2 kašike ulja i
  • pepermint bombone.( kako bi moja baba rekla paprene bombone).





Priprema:

Umutiti maslac i šećer, dodati jaja, vanillin šećer, brašno, prstohvat soli, čokoladne mrvice i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i ostavizi u frižideru oko trideset minuta da odstoji.Od dobijene smese formirati loptice pa ređati u pleh, rastanjiti ih dlanovima, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko desetak minuta.
Otopiti čokoladu sa uljem, malo prohladiti pa premazati pečene keksiće.
Pepermint bombone ili lizalice grubo usitniti oštrim nožem pa rasporediti preko čokoladne glazure.

Нема коментара:

Постави коментар