субота, 26. јануар 2019.

Perece










Potrebno je:

  • 800g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera, 
  • 1 kasičica soli, 
  • 2dl mleka, 
  • 3dl mlake vode i
  • 1 dl ulja.
Premazivanje:

  • 2 žumanca.




Preliv:

  • 3 kašike brasna,
  • 1 kašičica sol i 
  • 2 kašike vode. 


Priprema:

Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta .
Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.
Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.
Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom.
Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Нема коментара:

Постави коментар