Potrebno je:
- 2 dl mleka,
- 1 dl vode,
- pola kockice svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- pola kašičice soli,
- 3 kašike ulja,
- 500 g brašna.
Za filovanje:
- soli po ukusu,
- 1 jaje i suvi začini po ukusu.
Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Dok testo odmara napraviti smesu za filovanje . Sitni sir izmešati sa jajetom suvim začinom i mlo soli. Testo razvući oklagijom, premazati filom, urolati i smotati u krug. Kao što je prikazano na slici. Iseći na par mesta sa strane. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар