недеља, 8. април 2018.

Vaskršnja pletenica











Potrebno je:

  • 500 g brašna,
  • 1,5 dl mleka,
  • 1 kockica kvasca,
  • 100 g šećera,
  • 2 dl kisele pavlake, 
  • 5o g margarina i
  • 1 kašičica soli.

Priprema:


U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo margarin , kiselu pavlaku , šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu.
Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja , stavimo friška jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pletenica pečena izvadimo jaja a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo Vaskršnjim.


Нема коментара:

Постави коментар