петак, 1. септембар 2017.

Štrudla sa višnjama i pudingom



Potrebno je za testo:

  • 2 dl mleka,
  • 2 dl ulja,
  • 2dl vode, 
  • 12 kašika šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kockica kvasca i
  • 900g brašna.


Za fil:

  • 600g očišćenih višanja, 
  • 2 pudinga od vanile i
  • 200g šećera.


Šećer u prahu za posipanje.



Priprema:

Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera.
Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje .
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар