- 2 dl mleka,
- 2 dl ulja,
- 2dl vode,
- 12 kašika šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kockica kvasca i
- 900g brašna.
Za fil:
- 600g očišćenih višanja,
- 2 pudinga od vanile i
- 200g šećera.
Šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera.
Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje .
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар