Potrebno je:
Ovo je dupla mera, pošto sam ja pravila ružice i krunice.
- 700 g brašna,
- 250 ml mleka,
- kockica kvasca,
- 100ml vode,
- 100 ml ulja, ili kockicu margarina
- 1 kašičisa soli,
- 1 kašičica šećera,
- 200 g salame i
- 2 žumanca za premazivanje.
Priprema:
U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte , a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara.
Nadošlo testo podeliti na 20 delova i od njih napraviti male loptice. Lopticu rastanjite oklagijom.Jedan kolut salame podeliti na pola i staviti na razvučeno testo.Testo sa donje strane malo preklopiti i urolati. malo ga oblikovati u ružu, premazati žumancetom, kalup za mafine podmazati i ređati ružice, peći dok lepo ne porumene. Od preostalih deset loptica sam pravila krunice. Lopticu razvući u krug od gore staviti kolut salame i izrezati nožem na više mesta. Urolati saviti u krug i staviti u podmzan kalup za mafine. Premazati žumancetom i peći dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар