петак, 16. фебруар 2018.

Rolnice od šargarepe









Potrebno je:

  • 3 veeće šargarepe, 
  • 2 čena belog luka, 
  • 300g pečuraka, 
  • 1 dl kisele pavlake 
  • 100 ml ulja, 
  • 1 glavica crnog luka i 
  • so po ukusu. 

Priprema:

Šargarepe operite i ogulite birajte što deblje i veće šargarepe pa ih pilerom iseći na tanke trake.

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju, dodati sitno seckane pečurke, kiselu pavlaku i so. Ostaviti da se krčka oko 15 minuta na kraju dodati seckan beli luk. Ostaviti da se ohladi. Redjati od 3 do 4 trake šargarepe, jednu do druge, premazati filom i urolati.Ako se razdvajaju učvrstiti čačkalicom.


Ukrasiti po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар