Testo:
- 1 sveži kvasac,
- 2,5 dcl mleka + 2,5 dcl vode,
- 1 kašika šećera,
- 2 dcl ulja,
- 1 kg brašna,
- 1 kašičica kurkume,
- 1 kašikica suvog vlašca i
- malo soli .
Fil:
- 300g mekog sira
- 1jaje
- 100 g salame i
- soli po ukusu.
Zagrejati mleko i vodu. U mlako staviti kvasac, 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da malo nadođe.
Od brašna izdvojiti malo za posipanje tepsije i daske za testo. U preostalu količinu sipati 2 dl ulja, kvasac i malo soli ( pola kašičice).
Zamesiti (po potrebi dodati još malo mlakog mleka), testo podeliti na dva dela u jedan deo dodati kašičicu kurkume u prahu a u drugi deo kašičicu suvog vlašca. Prvi deo testa sa vlašcem razvucite, preko njega stavite testo sa kurkumom i dobro razvaljajte. Izmešajte dobro sir i jaja i premažite preko testa, od gore stavite kolutove salame i urolajte. Jedan deo testa ja sam pekla u olučastom kalupu, predhodno podmazanim i posutim brašnom a drugi deo testa sam isekla i ređala u okruglu tepsiju. Testo premazati žumancetom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni, peći dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар