недеља, 25. фебруар 2018.

Punjeni rolat i pogača



























Testo:

  • 1 sveži kvasac,
  • 2,5 dcl mleka + 2,5 dcl vode,
  • 1 kašika šećera,
  • 2 dcl ulja,
  • 1 kg brašna, 
  • 1 kašičica kurkume,
  • 1 kašikica suvog vlašca i
  • malo soli .

Fil:

  • 300g mekog sira
  • 1jaje
  • 100 g salame i
  • soli po ukusu.

Zagrejati mleko i vodu. U mlako staviti kvasac, 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da malo nadođe.

Od brašna izdvojiti malo za posipanje tepsije i daske za testo. U preostalu količinu sipati 2 dl ulja, kvasac i malo soli ( pola kašičice).

Zamesiti (po potrebi dodati još malo mlakog mleka), testo podeliti na dva dela u jedan deo dodati kašičicu kurkume u prahu a u drugi deo kašičicu suvog vlašca. Prvi deo testa sa vlašcem razvucite, preko njega stavite testo sa kurkumom i dobro razvaljajte. Izmešajte dobro sir i jaja i premažite preko testa, od gore stavite kolutove salame i urolajte. Jedan deo testa ja sam pekla u olučastom kalupu, predhodno podmazanim i posutim brašnom a drugi deo testa sam isekla i ređala u okruglu tepsiju. Testo premazati žumancetom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni, peći dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар