Potrebno je:
- 1kg brašna,
- pola litre mleka,
- 100 ml ulja,
- 1 kockica kvasca,
- 2 jaja
- 1 kašičica šečera,
- 2 kašičice soli.
Prvi fil:
- 2 velike kašike ajvara,
- 2 velike kašike sira i
- 1jaje.
Drugi fil:
- 300 g spanaća,
- 2 velike kašike sira i
- 1 jaje.
Treći fil:
- 4 kašike pavlake,
- 4 kašike sirai
- 1 jaje.
Priprema:
U mlako mleko dodati kvasac, šećer, malo brašna i ostaviti da naraste. Zatim dodati brašno, jaja, ulje, so, zamesiti glatko testo, pokriti najlon kesom i ostaviti da naraste.
Naraslo testo podeliti na šest loptica.Svaku tanko razvući.
Prvu premazati filom od ajvara, sira i 1 jajeta, i urolati.
Drugu filom od spanaća, sira i jajeta i urolati.
Treću filom od pavlake , sira i jajetai urolati.
Sve tri uviti u pletenicu premazati žumancetom posuti susamom i lanenim semenom, staviti u tepsiju obloženu pek papirom i staviti u zagrejanu rernu da se peče dok lepo ne porumeni. Napraviti još jednu takvu štrudlu.
Нема коментара:
Постави коментар