недеља, 21. фебруар 2016.

Pohovane palačinke





Potrebno je:  
  • 10 palačinki
  • fil od mesa - 800g pilećeg mlevenog mesa, 2 glavice crnog luka,
                         so, biber, vegeta i malo ulja
  • smesa za pohovanje - 1 kutlača smese za pravljenje palačinki, prezla i ulje

Priprema:
   Ispržite palačinke po klasičnom receptu po kom inače pravite palačinke. Dodajte samo malo soli. Palačinke pržite u što većem tiganju. Odvojte jednu kutlaču mase za palačinke, jer će vam biti potrebna za pohovanje. Prodinstajte luk i mleveno meso i posolite, stavite vegetu i biber. Na palačinku stavite dve kašike fila od mesa, a onda savijte palačinku sa jedne i druge strane i urolajte, slično kao kad spremate sarmu. Nafilujte sve palačinke i ostavite sa strane.

U tiganj sipajte ulje visine jednog prsta. Ugrejte ulje, palačinke uvaljajte u smesu za palačinke koju ste ostavili dok ste przili palačinke, pa ih onda uvaljajte  u prezlu i spuštajte u ulje. Čim porumene, okrenite ih na drugu stranu. Kad porumeni i druga strana, izvadite ih iz ulja i stavite na salvetu. Ja ih pržim na najvećoj temperaturi veoma kratko, jer one treba da dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.

Нема коментара:

Постави коментар