недеља, 21. фебруар 2016.

Slane punjene korpice

Potrebno je: 250 gr lisnatog testa, 250 gr belog pilećeg mesa, 250 gr pečuraka, 4 dl kisele pavlake, 1 glavica crnog luka, so, zacin C, 5 jaja, 5 kiselih krastavaca, 100 g majoneza.
Priprema:
lisnato testo razviti, vaditi časom kolutove i stavljati u kalupe za mafine. Crni luk sitno iseći i prodinstati na malo ulja, dodati iseckane pecurke i sitno seckano belo pilece meso, dinstati sve zajedno oko 10 min na kraju dodati, so, zacin C i  2 dl kisele pavlake. U svaki kalup sa lisnatim testom staviti oko 2 kasike fila, staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece oko 15 min.
Za to vreme iseckati na kockice kuvana jaja, kisele krastavce, dodati kiselu pavlaku i majonez.
Korpice izvaditi iz kalupa dobro ohladiti i na svaku staviti  oko dve kasike fila. Drske napraviti od lisnatog testa  iseci traku presaviti na pola  uvrnuti  i peci u zagrejanoj rerni jako kratko vreme.Na korpice u gornji fila pobosti drske, ukrasiti po zelji.


Нема коментара:

Постави коментар