недеља, 21. фебруар 2016.

Domaća pita





Potrebno je:


  • 500 g brasna ,
  •  1 kasičica soli i
  • 1 kašika masti mlaka voda .

Za fil:

  • 500 g sira i
  • 3 jajeta
Priprema:

 u pola kilograma brasna doda se kasičica soli, malo masti, 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Oblikujete testo u dve kugle malo razvucete oklagijom premažiete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara.Za to vreme napravite fil od sira, jaja i malo soli.Na sto stavite stoljnjak malo ga pobrašnjavite i razvlacite testo,krajeve otkinite.Testo filujte izmite kašiku i razbacajte fil po kori uz pomoc stoljnjaka urolajte koru.Tepsiju podmažite ,stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар